Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ "ΦΑΚΑΣ" στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κω για θέματα Υγείας

http://www.healthfilmfestival.gr/

Το Πνευματικό κέντρο Δήμου Κω
σε συνεργασία με τη Λουκία Ρικάκη παρουσιάζουν το
Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κω για θέματα Υγείας
1-6 Σεπτεμβρίου 2010

...Η υγεία είναι ο βαθμός ελευθέριας με τον οποίον βιώνουμε στη ζωή μας.
Η υγεία δεν οριοθετείται αποκλειστικά από την απουσία της ασθένειας, αλλά από τον τρόπο το σεβασμό με τον οποίον συμπεριφερόμαστε ως άνθρωποι στον εαυτό μας και τους γύρω μας..

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κω ,Ιπποκράτης για θέματα Υγείας, αποτελεί μια πρωτοβουλία της Λουκίας Ρικάκη και των συνεργατών της την οποία υιοθέτησε γενναιόδωρα ο Δήμος Κω για τη δημιουργία ενός Παγκόσμιου Τόπου Συνάντησης, στη γενέτειρα του Ιπποκράτη, μελών της ιατρικής κοινότητας, καλλιτεχνών και του κοινού γύρω από την Υγεία και τη πρόληψη.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κω θα πραγματοποιηθεί 1-6 Σεπτεμβρίου 2010 στις αίθουσες του Δημοτικού Κινηματογράφου Ορφέας , και στον θερινό κινηματογράφο Ορφέα , στη πόλη της Κω.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό ως σήμερα στον κόσμο Διεθνές Θεματικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το οποίο θα εστιάζει στα θέματα υγείας και αυτό αποτελεί μια πολύ σημαντική Ελληνική πρωτοβουλία, η οποία μάλιστα ξεκινά από την περιφέρεια με πρωτοβουλία ενός Δήμου. Αυτή η πρωτοβουλία μεταξύ άλλων υπογραμμίζει τη διεθνική σημασία κινήσεων που ξεκινούν από τοπικό επίπεδο και μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό μοντέλο αποκεντρωμένης πολιτιστικής ανάπτυξης για τη χώρα.

Η φάκα
Μαρίνα Δανέζη │ Ελλάδα │ 2009 │ 23 λεπτά

Σύνοψη: Όταν ανυποψίαστος πιαστείς στη Φάκα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι έφτασε το τέλος. Η Φάκα αποτελεί μα ταινία τεκμηρίωσης για την αποκατάσταση των αναπήρων (και όχι μόνο). Ψυχιατρεία-αποθήκες ανθρώπων και ξενώνες που βρίσκονται σε κίνδυνο στην χριστουγεννιάτικη Αθήνα του 2009. Ο Διονύσης είναι 34 χρόνων και ζει με τη μητέρα του. Είναι τετραπληγικός και έχει ελαφρά νοητική καθυστέρηση. Αγαπά τις κυριακάτικες βόλτες, το τραγούδι, να μιλά στο τηλέφωνο και να πίνει κρυφά κόκα κόλα! Το μέλλον του είναι αβέβαιο. Όπως λέει και ο ίδιος: «Είναι πάρα πολύ δύσκολα στη σημερινή κοινωνία που ζούμε. Καλά, οι γονείς μας θα φύγουνε, αλλά εμείς, τα παιδιά, τι έχουμε να δούμε;»
Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου